CONCURSUL NATIONAL AMBARCATIUNEA ANULUI

 

         Din dorinta de a sustine o industrie in fasa, pe o piata in formare si de a oferi actorilor acestei piete mai mult decat metri patrati de expunere pentru promovarea produsului, s-a conturat ideea unui instrument de marketing, pe care l-am numit, gandind optimist si generos la viitorul sau, Concursul national “Ambarcatiunea Anului”.

          Concursul se adreseaza producatorilor, importatorilor si dealerilor de ambarcatiuni care-si prezinta produsele in cadrul Salonului specializat din targul Fish Delta.

          Concursul este marca inregistrata de catre Camera de Comert, Industrie si Agricultura Tulcea si Camera de Comert, Industrie, Agricultura si Navigatie Constanta si pe care o situeaza in calitatea lor de membre ale Camerei Nationale, in portofoliul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

          Intentia noastra nu este aceea de a limita numarul organizatorilor de expozitii care pot participa la promovarea acestuia. Ne folosim, in mod firesc, de atuurile unui sistem functional pentru a-l lansa pe piata si ramanem deschisi pentru practiparea la sustinerea sa a cat mai multor firme, in posibila lor calitate de membre ale unei Camere de Comert si Industrie teritoriale.

          In cadrul Salonului de ambarcatiuni se selecteaza ambarcatiunile finaliste, pe categorii, prin atribuirea unui punctaj pentru criteriile de selectie propuse.

          Categoriile de ambarcatiuni sunt definite in Anexa nr.1.

          Criteriile de selectie se refera la:

  1. - accesorizare generala (comune diverselor categorii) – Anexa 2
  2. – accesorizare specifica fiecarei categorii de ambarcatiuni in parte – Anexa 3

   Organizatorii fiecarei etape a concursului, vor numi un juriu care va acorda puncte pentru dotarile fiecarei ambarcatiuni, in cadrul criteriilor de selectie propuse. Totalul maxim posibil pentru fiecare ambarcatiune, este de 100 puncte, din care 30 atribuite pentru nivelul de accesorizare conform criteriilor specifice fiecarei categorii in parte.

   Daca doua sau mai multe ambarcatiuni din aceeasi categorie, obtin acelasi punctaj, vor fi diferentiate in raport cu pretul de vanzare (se declara castigatoare ambarcatiunea care are pretul de vanzare mai mic).

          Acordarea punctelor se face pe baza unui formular numit „Fisa ambarcatiunii” – Anexa nr. 4, pe care expozantii o vor primi de la organizatori pentru fiecare ambarcatiune expusa si care este de asemenea disponibila pe site-ul www.fishdelta.cciatl.ro.

       Completarea fiselor se face de catre expozanti. Juriul numit de catre organizatori va verifica fiecare fisa si va inscrie pe fiecare pozitie a criteriilor de selectie propuse, punctajul acordat in urma evaluarii, in limitele sistemului de punctaj propus (Anexele 2 si 3);

  Ambarcatiunile care au primit cele mai mari punctaje din cadrul fiecarei categorii, vor fi evidentiate de catre organizatori si vor fi promovate pe site-ul manifestarii pana la organizarea finalei Concursului national pe care partenerii il vor anunta prin mijloace specifice de care dispune.

  Ambarcatiunile premiate in Concursul national final vor fi mediatizate in toate manifestarile expozitionale ale organizatorilor, pe parcusul anului urmator.