Va invitam sa participati la cea de-a XVII – a editie a targului “Fish Delta 2019”, care se va desfasura pe faleza municipiului Tulcea , in perioada 26 mai – 01 iunie.

Tematica targului cuprinde

  • expozitia de ambarcatiuni,
  • echipamente si accesorii navale;
  • scule si accesorii pentru pescuitul sportiv;
  • salon auto SUV – uri;
  • salon de turism;
  • salon pentru servicii bancare si asigurari.

 

De ce Fish Delta?

In trecut : Pentru ca in anii primelor editii in Tulcea exista inca o flota de nave de pescuit oceanic si una de pescuit costier; intreprinderi piscicole in Delta Dunarii si la Marea Neagra; intreprinderi de prelucrare a pestelui; capacitati industriale de stocare a pestelui, adica o “industrie” cu 8000 de salariati, platiti poate pentru a justifica celebra reclama care te pandea in cele mai populate zone urbane din intreaga tara :”nici o masa fara peste”.

In prezent: Pentru ca navele de transport si ambarcatiunile de agrement sunt parte din infrastructura economica a judetului Tulcea, iar pescuitul “sportiv” reprezinta inca activitatea preponderenta in oferta turistica din Delta Dunarii.

In viitor: Pentru ca si astazi, toti cei intrebati, isi doresc o Delta a Dunarii in care sa te simti ca intr-o rezervatie naturala, in care cel putin pe canale si pe lacuri sa se circule numai cu ambarcatiuni ecologice, eventual cu motoare electrice; in care sa nu existe activitati industriale poluante; in care sa fie permis numai pescuitul sportiv; in care sa functioneze un sistem performant de management al deseurilor; in care... oamenii sa traiasca fericiti!

Si pentru ca tot ce se poate construi, ar trebui sa poti gasi intr-o expozitie tematica (pentru ca apa calda si roata au fost deja descoperite....).

 

De ce la Tulcea ? 

Pentru ca orasul este atriul de intrare in cel mai somptuos monument natural al tarii, “Rezervatia Biosferei Delta Dunarii”(6593 kmp, adica 580000 ha).

 

Valoarea acestui patrimoniu a fost recunoscuta pe plan mondial prin includerea sa in reteaua internationala a rezervatiilor biosferei(1990), in Lista Conventiei Ramsar (1991) si in Lista patrimoniului natural si cultural mondial al UNESCO (1991). Pentru ca asa cum spun si altii, Delta Dunarii este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume “de dat cu barca” , ar putea fi si va fi, la fel si pentru pescuitul sportiv.